Over mijn zoektocht

Waarom ben ik op zoek naar Hilsondis?

Op mijn tiende hield ik op school een spreekbeurt over de abdijkerk in Thorn, Limburg, na een bezoek aldaar met mijn familie. Het bezoek had een bijzondere indruk op mij gemaakt. Waarom begreep ik pas jaren later. Al die tijd bleven de kerk en Thorn een sterke aantrekkingskracht op mij hebben. Ik kwam erachter dat de aantrekkingskracht in de abdijkerk het sterkst is op de plek waar een tombe staat, vlak voor je het trappetje naar de crypte afloopt. Daar waar Hilsondis ligt (of lag) begraven; ik voelde haar ziel en een sterke connectie met haar.

Mijn zoektocht naar Hilsondis is ingegeven door dit contact, maar ook door mijn interesse in de rol van vrouwen in onze (religieuze) geschiedenis. In mijn zoektocht naar Hilsondis probeer ik antwoord te krijgen op vragen als; Was ze zo vroom zoals een legende beweert? Hoe was het om in de Middeleeuwen getrouwd te zijn en het klooster in te gaan? Waarom een klooster stichten precies op de plek waar al eeuwen een Maria-kapel stond? Van wie stamde Hilsondis af, gezien al haar bezittingen en haar huwelijk met Ansfried? Hoe verging het haar dochter Benedicta?

Over mij

Mocht je meer over mij persoonlijk willen weten, kijk dan op hestervanlindenberg.nl.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Contact

Mail naar hester@hilsondis.com of maak gebruik van het contactformulier.

Over het Hilsondis-logo